Termeni si Conditii

TERMENI SI CONDITII DE INCHIRIERE AUTOTURISM

Serviciile de inchiriere autoturisme oferite de Autostyling se vor desfasura in conformitate cu Termenii si Conditiile de Inchiriere. Prin semnarea Contractului de Inchiriere va angajati la respectarea urmatorilor termeni si conditii pe care recunoasteti ca le-ati luat la cunostinta:

Conditii generale de închiriere

Autoturismul inchiriat poate fi condus doar de titularul Contractului de Inchiriere indicat in Contractul de Inchiriere sau de o alta persoana (conducator suplimentar) numai daca aceasta persoana a fost inscrisa in contractul de inchiriere. In cazul in care exista soferi suplimentari, acestia obligatoriu trebuie sa fie prezenti la semnarea Contractului de inchiriere. Nu se accepta adaugarea unui sofer suplimentar fara ca acesta sa prezinte documentele necesare inchirierii si fara acceptul in scris al Autostyling Rent. Pentru a inchiria un autoturism de la Autostyling in conditiile standard, varsta minima obligatorie este de 21 ani. De asemenea, soferul principal cat si soferii suplimentari trebuie sa detina obligatoriu un permis de conducere valid, cu o vechime de cel putin 12 luni. Clientii si soferii suplimentari cu varsta sub 21 de ani impliniti si cu o vechime a permisului de conducere de minim 12 luni pot inchiria si conduce un autoturism in aceleasi conditii, exceptand suma garantiei care va fi dublata fata de garantia standard pentru clasa auto rezervata. Nu se accepta copie a permisului de conducere, dovada de circulatie sau documente de identitate expirate. Deasemenea, Autostyling isi rezerva dreptul de a refuza inchirierea autoturismului catre persoane care au furnizat informatii false sau catre persoane care nu doresc sa respecte termenii si conditiile de inchiriere.

Documentele necesare la preluarea autoturismului:

La preluarea autoturismului, soferul principal cat si soferii suplimentari trebuie sa prezinte obligatoriu, in original si valide, urmatoarele documente:

  • act de ientitate sau pasaport
  • permis de conducere
  • card de credit/debit emis pe numele titularului ce va fi inscris pe Contractul de Inchiriere ( in cazul in care acesta a fost solicitat in prealabil pentru plata si preautorizarea garantiei)

Livrarea si returnarea autoturismului:

Autostyling ofera GRATUIT serviciul de preluare/ returnare autoturism in timpul programului de lucru, pe raza oraselor si aeroporturilor unde exista agentie Autostyling. Returnarea autoturismului intr-un alt oras fata de orasul in care a fost preluat (One Way Rent) este posibila doar cu acceptul in scris al Autostyling si in functie de disponibilitatea de dislocare a autoturismului inchiriat. Pentru inchirierile One Way se aplica o taxa de dislocare, aceasta fiind variabila in functie de distanta, intre 25 euro si 200 euro. Dupa incheierea Contractului de Inchiriere Autostyling Rent nu raspunde in nici un caz pentru bunurile pe care clientul le uita in autovehicul.
Trecerea frontierei: parasirea teritoriului Romaniei cu un autoturism inchiriat este posibil doar cu acceptul in scris al Autostyling Rent. Serviciul de asistenta rutiera nu este inclus in tariful de inchiriere in afara granitelor Romaniei.

Returnarea autoturismului înainte de termen:

În cazul în care un autoturism este returnat înainte de finalizarea Contractului de Închiriere, sumele plătite în avans nu se returnează.

Returnarea autoturismului cu întârziere:

Autoturismul inchiriat trebuie returnat cel tarziu la data, ora si locatia specificata in Contractul de Inchiere. In cazul in care din orice motiv clientul intarzie returnarea autoturismului, acesta trebuie sa anunte Autostyling Rent prin numerele de telefon puse la dispozitie sau in scris prin e-mail. Prima ora de intarziere fata de ora stabilita in Contractul de Inchiriere este GRATUITA. In cazul intarzierilor mai mari de o ora se aplica tariful pentru o zi intreaga de inchiriere.

Returnarea Autoturismului în stare excesiv de murdară

Autostyling Rent dorește să ofere autoturisme curate fiecărui client. Returnarea autoturismului în stare excesiv de murdară se taxează cu 50€. Excesiv de murdar reprezintă situația în care autoturismul necesită curătirea în detaliu a interiorului acestuia, adică mai mult decât procedura obisnuită de spălare. Exemple: tapițerie pătată, urme de noroi pe bord, scaune sau banchetă, resturi perisabile lăsate prin Autoturism, altundeva decât într-o pungă menajeră etc.

Trecerea frontierei:

Părăsirea teritoriului României cu un autoturism închiriat este posibil doar cu acceptul în scris al Autostyling Rent. Autoturismele închiriate de la Autostyling Rent pot călători doar în țări membre EU (European Union), prezentate în lista de mai jos. Serviciul de Asistentă Rutieră nu este inclus în tariful de închiriere în afara granițelor României. Este permisa calatoria in afara Romaniei doar in tarile: Ungaria, Bulgaria, Austria, Cehia, Slovacia, Grecia.
Este interzisă calatoria cu autoturismul închiriat pe insule sau in țări care nu sunt in lista cu țările acceptate.

Prelungirea perioadei de închiriere:

Autoturismul inchiriat trebuie returnat in data, ora si locatia specificata in Contractul de Inchiriere. Orice schimbare privind data, ora sau locatia de returnare trebuie anuntata cu cel putin 24 ore inainte de expirarea Contractului de Inchiriere iar aceste schimbari se pot efectua doar cu acceptul in scris al Autostyling Rent. In cazul prelungirii perioadei de inchiriere, clientul va trebui sa plateasca in avans valoarea de inchiriere cat si valoarea serviciilor aditionale.

Condiții si modalități de plată:

Plata inchirierii se poate efectua in numerar (cash) in momentul preluarii autoturismului sau in avans prin transfer bancar, pe baza facturii proforma emisa de Autostyling. Un autoturism poate fi preluat de catre client doar in momentul in care plata a fost efectuata si confirmata. Toate tarifele si taxele sunt calculate in valuta EURO. Deasemenea, contravaloarea inchirierii se poate plati cu urmatoarele carduri de credit sau debit: VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro. Facturarea serviciilor de inchiriere vor fi efectuate in RON, la cursul EURO/RON al BNR.

Modalități de plată a serviciilor de închiriere:

• Lipsa de combustibil: autoturismul inchiriat trebuie returnat cu nivelul de combustibil mentionat pe Contractul de Inchiriere; in caz contrar va trebui achitata contravaloarea combustibilului lipsa + o taxa de realimentare de 15 Euro.
• Pierderea cheilor: in cazul pierderii sau distrugerii cheilor se aplica o taxa de 250 Euro.
• Pierderea documentelor: in cazul pierderii documentelor masinii se aplica o taxa de 200 Euro.
• Pierderea accesoriilor: in cazul pierderii sau distrugerii accesoriilor, se aplica o taxa de 70 Euro/accesoriu.
• Contraventii: in cazul nerespectarii Codului Rutier, clientul este raspunzator din punct de vedere juridic si financiar si va suporta in totalitate amenzile de parcare si amenzile de circulatie. Clientul are obligatia sa achite in termenele prevazute amenzile emise pe parcursul inchirierii. La cererea organului constatator si conform legii, Autostyling Rent comunica datele de contact ale clientului in vederea aplicarii sanctiunii contraventionale.
• Returnarea autoturismului inainte de termen: in cazul in care un autoturism este returnat inainte de finalizarea Contractului de Inchiriere, sumele platite in avans nu se returneaza.
• Returnarea autoturismului in stare excesiv de murdara: in cazul in care autoturismul este returnat in stare excesiv de murdara se taxeaza cu 50 Euro (exemple: tapiterie patata, urme de noroi pe bord, scaune sau bancheta, resturi perisabile lasate prin autoturism, altundeva decat intr-o punga menajera).
• Fumatul este strict INTERZIS: in toate autoturismele inchiriate de la Autostyling Rent fumatul este STRICT INTERZIS. In cazul in care un autourism este returnat cu dovezi care atesta ca s-a fumat in interior, clientul va plati o taxa de penalizare de 70 Euro.

Modalități de plată a garanției:

– Suma blocata ca si Depozit/Garantie reprezinta fransiza la asigurarea autoturismului, respectiv responsabilitatea clientului in cazul in care autoturismul sufera o dauna pe perioada inchirierii.
-Depozitul/Garantia va fi blocata (preautorizata) pe cardul clientului pana in momentul returnarii autoturismului. Se va emite un bon de catre dispozitivul POS care atesta blocarea sumei pe card. Bonul de anulare a sumei blocate ca si Garantie se va emite la returnarea autoturismului, daca acesta din urma se afla in aceleasi conditii ca si in momentul preluarii, incluzand documentele, accesoriile si echipamentele din dotare care au fost receptionate de catre client la momentul preluarii autoturismului inchiriat. Aceasta operatiune de blocare (preautorizare) a sumei ce reprezinta Depozitul/Garantia nu implica nici un fel de cost pentru client. La cererea clientului, Autostyling poate bloca si in numerar (cash) garantia/depozitul pentru clasa auto rezervata. Restituirea garantiei/depozitului se va face exclusiv in moneda in care a fost achitata.

Taxe și penalități:

• Lipsa de combustibil: autoturismul inchiriat trebuie returnat cu nivelul de combustibil mentionat pe Contractul de Inchiriere; in caz contrar va trebui achitata contravaloarea combustibilului lipsa + o taxa de realimentare de 15 Euro.
• Pierderea cheilor: in cazul pierderii sau distrugerii cheilor se aplica o taxa de 250 Euro.
• Pierderea documentelor: in cazul pierderii documentelor masinii se aplica o taxa de 200 Euro.
• Pierderea accesoriilor: in cazul pierderii sau distrugerii accesoriilor, se aplica o taxa de 70 Euro/accesoriu.
• Contraventii: in cazul nerespectarii Codului Rutier, clientul este raspunzator din punct de vedere juridic si financiar si va suporta in totalitate amenzile de parcare si amenzile de circulatie. Clientul are obligatia sa achite in termenele prevazute amenzile emise pe parcursul inchirierii. La cererea organului constatator si conform legii, Autostyling Rent comunica datele de contact ale clientului in vederea aplicarii sanctiunii contraventionale.
• Returnarea autoturismului inainte de termen: in cazul in care un autoturism este returnat inainte de finalizarea Contractului de Inchiriere, sumele platite in avans nu se returneaza.
• Returnarea autoturismului in stare excesiv de murdara: in cazul in care autoturismul este returnat in stare excesiv de murdara se taxeaza cu 50 Euro (exemple: tapiterie patata, urme de noroi pe bord, scaune sau bancheta, resturi perisabile lasate prin autoturism, altundeva decat intr-o punga menajera).
• Fumatul este strict INTERZIS: in toate autoturismele inchiriate de la Autostyling Rent fumatul este STRICT INTERZIS. In cazul in care un autourism este returnat cu dovezi care atesta ca s-a fumat in interior, clientul va plati o taxa de penalizare de 70 Euro.

Asigurări:

Clientul/soferul autorizat prin Contractul de Inchiriere este acoperit de raspunderea civila in cazul unui accident de asigurarea RCA. Clientul/soferul autorizat prin Contractul de Inchiriere poate fi raspunzator in fata legii pentru daunele produse ce nu pot fi acoperite de asigurarea RCA.

Asistenta Rutiera:

Autostyling Rent ofera tuturor clientilor serviciul de Asistenta Rutiera 24/24. Clientul este exonerat de plata cheltuielilor pentru asistenta tehnica acordata doar in cazul in care Autostyling Rent constata ca defectiunea autoturismului imobilizat nu provine din utilizarea necorespunzatoare, cauzata de situatiile prezentate la punctul 10. Autostyling Rent va percepe o taxa ce acopera costul interventiei* ( intre 50 euro si 200 euro – in functie de distanta de deplasare) pentru serviciul de Asistenta Rutiera generat de urmatoarele cazuri posibile: pana de cauciuc, lipsa combustibilului sau alimentarea eronata cu carburant, descarcarea bateriei in urma utilizarii neglijente, pierderea cheii sau inchiderea autoturismului cu cheia in interior. Costul interventiei la locul incidentului nu acopera si costul remedierii situatiei constatate de catre Autostyling Rent.

Responsabilitatea clientului în caz de accident sau furt

Prin semnarea Contractului de Inchiriere, clientul accepta termenii si conditiile de asigurare cu fransiza prin care se reduce responsabilitatea financiara a acestuia la o suma minima obligatorie pentru furtul sau avarierea autoturismului inchiriat (este inclusa si situatia in care autovehicolul este gasit lovit in parcare). Suma minima obligatorie reprezinta fransiza de asigurare care este mentionata in Contractul de Inchiriere la rubrica „Fransiza accident si furt„.
Clientul este responsabil pentru remedierea integrala a daunei, daca aceasta a fost cauzata de oricare din urmatoarele situatii:
a. a condus sub influenta drogurilor, alcoolului sau oricaror alte substante interzise de lege;
b. daca nu a oprit autoturismul dupa producerea unui accident/incident si nu a luat toate masurile necesare in vederea limitarii pagubelor;
c. daca in caz de accident, nu a informat Politia de pe raza localitatii in care s-a produs accidentul/incidentul, in vederea constatarii accidentului/incidentului si intocmirii formelor legale;
d. daca nu a anuntat in maxim 2 ore Autostyling Rent despre evenimentul rutier produs si nu a completat declaratia pe proprie raspundere si raportul de accident privind imprejurarile producerii accidentului;
e. daca a utilizat autoturismul in scopuri ilicite/ilegale, cum ar fi contrabanda, transportul ilegal de articole sau bunuri, transportul substantelor periculoase, inflamabile sau explozive;
f. a condus autoturismul cu sarcina depasita, contrara certificatului de inmatriculare;
g. a condus autoturismul pe drumuri nemarcate pe harta oficiala a Romaniei, neasfaltate sau accidentate (forestiere), in zone inundate sau la traversarea unor cursuri de ape;
h. a utilizat autoturismul in concursuri, curse, teste auto sau in scopuri de taximetrie, activitati de impingere sau tractare;
i. a condus autoturismul in contradictie cu legislatia in vigoare ( Codul Rutier) sau orice alte reguli de circulatie;
j. a utilizat neadecvat sau distructiv autoturismul, fapt ce a avut drept consecinta dauna a motorului, cutiei de viteze, rotilor, cauciucurilor sau a spatiului interior al autoturismului;
k. paguba produsa ce a survenit ca urmare a neglijentei grave a clientului;
l. in caz de furt al autoturismului, in cazul in care clientul nu preda catre Autostyling Rent cheile si documentele, dovada furtului (proces verbal) intocmita de catre organele de Politie abilitate si declaratie pe proprie raspundere cu privire la imprejurarile producerii evenimentului;
m. a folosit autoturismul pentru impingerea sau remorcarea altor vehicule, remorci sau altor obiecte;
n. in afara granitelor si teritoriul Romaniei, fara acordul prealabil scris al locatorului;
o. daca autovehiculul nu a fost condus de titularul contractului sau de o alta persoana mentionata in Contractul de Inchiriere si agreata de catre Autostyling Rent;
p. daca sesizeaza o anomalie, defectiune, avarie sau alte asemenea, cu privire la modul de functionare al autovehiculului si nu instiinteaza de indata Autostyling Rent despre acestea si nu ia toate masurile necesare in vederea limitarii prejudiciului intervenit;
q. a abandonat autoturismul inchiriat sau l-a lasat neasigurat sau descuiat, neglijente in urma carora s-au produs prejudicii;
r. sub-inchirierea autovehiculului catre un tert;
s. daune provocate anvelopelor, spatiului interior al autovehiculului, sub caroserie si daune ale parbrizului daca nu sunt ca urmare a unui accident rutier cu un alt autovehicul.

IMPORTANT ! Vă rugăm să aveți în vedere că în cazul unui accident, obligatoriu se anunță cea mai apropiată secție de Poliție și se solicită un raport de constatare a accidentului.

! Va rugam sa aveti in vedere ca in cazul unui accident, obligatoriu se anunta in maxim 24 ore cea mai apropiata sectie de Politie si se solicita un Raport de Constatare a accidentului. Autostyling Rent va inlocui autoturismul avariat cu un altul in cazul in care acesta a suferit avarii ce nu pot fi remediate pe loc, doar daca avariile nu sunt din vina clientului si daca acesta pune la dispozitia Autostyling Rent documentatia necesara intocmirii dosarului de dauna. Daca se considera ca avariile produse autoturismului inchiriat sunt si din vina clientului, Autostyling Rent nu mai are obligatia sa asigure acestuia un alt autoturism la schimb, contractul fiind reziliat.
Termenii si conditiile pentru micsorarea responsabilitatii in caz de accident ( asigurare cu fransiza) sunt aplicabile doar daca se prezinta Procesul Verbal de constatare al accidentului precum si Raportul de Constatare al accidentului, intocmit de Politie. In cazul in care clientul nu poate prezenta Procesul Verbal intocmit de Politie, acesta va fi responsabil pentru toate daunele cauzate autoturismului inchiriat de la Autostyling Rent.

Taxa de franșiză (excess) / răspunderea clientului:

Valoarea fransizei se blocheaza ca si garantie sau poate varia in functie de autoturismul inchiriat (mentionat la rubrica „fransiza accident si furt„), in momentul semnarii Contractului de Inchiriere. Aceasta garantie se returneaza integral in momentul returnarii autoturismului, daca acesta se afla in aceleasi conditii in care a fost livrat. Valoarea fransizei se stabileste in functie de categoria autoturismului si variaza intre 200 Euro si 2000 Euro.